Camellia oleifera, ye una especie de planta perteneciente a la familia de les teacees. Ye orixinaria de China, destácase como una importante fonte pal llogru d'aceite comestible (conocíu como aceite de té o aceite de camelia) llograos a partir de les sos granes. Ye comúnmente conocíu como l'aceite de granes de camelia, té d'aceite de camelia, o Lu Shan Snow Camellia, anque en menor midida otres especies de camelia utilícense tamién na producción d'aceite.
Descripción
Esta especie ye un árbol bien similar a Camellia sasanqua, sacante nel color verde escuru, les fueyes perennes son un pocu más grandes. Les flores blanques, fragantes prodúcense pel iviernu, y esti gran arbustu grande o pequeñu árbol que va algamar los 7 m d'altor. La corona tien formes arrondaes. Distribución y hábitat Alcuéntrase llargamente distribuyida en China, onde ye cultiváu estensamente. Alcuéntrase en montes, carbaes, veres de regueros y fasteres, n'altores de 500 a 1300 metros. Usos Les granes de Camellia sinensis y Camellia oleifera puede primise pa llograr aceite de té, un condimento duce y un aceite de cocina que nun tien de confundir se col aceite d'árbol de té, un aceite esencial que s'utiliza pa fines médicos y cosmética y aníciase nes fueyes d'una planta distinta. L'aceite de granes pueden utilizase como tratamientu de la tiña. El té d'aceite de camelia tien más de 80% de grasa monoinsaturada. Té d'aceite tamién se conoz como "aceite de grana de té" y viéndese como aceite de cocina nos supermercaos de toa Australia, Nueva Zelanda y los Estaos Xuníos.Antioxidant Activity and Bioactive Compounds of Tea Seed (Camellia oleifera Abel.) Oil
Tamién puede utilizase na fabricación de testiles, fabricación de xabón y como una fonte de llume. Aceite de camelia ye tamién usáu tradicionalmente pa protexer en Xapón les ferramientes de carpintería y los cubiertos del escomiu y viéndese anguaño pra tal efeutuOdate, T: "Japanese Woodworking Tools: Their Tradition, Spirit, and Use" page 174. Linden Publishing, Reprint edition 1998.Nakahara, Y; Sato, H.; Nii, P.: "Complete Japanese Joinery: A Handbook of Japanese Tool Use and Woodworking for Joiners and Carpenters" pages 5, 15, 28. Hartley & Marks Publishers, 1998
Aceite de Camelia ye'l nome dau al aceite creáu primiendo les granes de Camellia oleifera. Aceite d'árbol de té derivar de Melaleuca alternifolia que ye nativa de Australia y ensin rellación cola planta del té tratada equí. Árbol del té ye un nome que dacuando s'aplica a un númberu de distintes plantes non rellacionaes cola planta del té.
Taxonomía Camellia oleifera describióse por Clarke Abel y espublizóse en Narrative of a Journey in the Interior of China 174, 363. 1818. Etimoloxía Camellia: nome xenéricu dau n'honor del botánicu y misioneru xesuita del sieglu XVII, Jiří Josef Camel (tamién conocíu como Camellus), quien tresportó plantes de camelies dende Filipines a Europa. Carlos Linneo nomó a esti xéneru nel so honor.
oleifera: epítetu llatín que significa "d'aceite". Sinonimia Camellia drupifera fo. biflora (Hayata) S.S.Ying Thea biflora Hayata Thea oleifera (AbelAnalizando la fonte orixinal (Narrative of a Journey in the Interior of China 174, 363. 1818.) ye cuasi seguro qu'esti "Abel" tien de ser realmente C.Abel, de fechu nel IPNI prescinden del paréntesis) Rehder & E.H.Wilson Thea podogyna H.Lév. Thea sasanqua var. loureiroi Pierre Camellia banksiana Lindl. ex Champ. Camellia drupifera Lour. Camellia drupifera f. biflora (Hayata) S.S.Ying Camellia fosca Nakai Camellia oleosa (Lour.) Rehder Camellia podogyna (H.Lév.) Melch. Camellia sasanqua Blanco Drupifera oleosa (Lour.) Raf. Thea drupifera (Lour.) Pierre Theopsis banksiana (Lindl.) Nakai en PlantList
Ver tamién Terminoloxía descriptiva de les plantes Historia de la botánica Carauterístiques de les teacees Notes
Referencies
Enllaz esternos
Categoría:Plantes descrites en 1818 olei Categoría:Flora de China Categoría:Plantes melecinales Categoría:Plantes descrites por C.Abel Categoría:TBSpecies