miniatura|Oli vegetal d'açaí Loli d'açaí s'obté del fruit de 25-30 espècies del gènere Euterpe, que creix a la selva amazònica. L'oli d'açaí conté flavonoides (antocianines), que tenen aplicacions en cosmètica. Una línia de cosmètics la va posar en marxa el 2003 l'empresa brasilera Beraca amb característiques d'aquest i altres ingredients de plantes de la selva tropical.
Aquest oli és comparable a l'oli de llavors de raïm.
Característiques Té un color verd fosc, amb una olor desagradable just després de la seva extracció i té un sabor que recorda l'oli de bacaba. Després de la refinació de l'oli, es torna agradable i té gust d'oli de bacaba i de bataua.
Àcid gras Percentatge Palmític 22.0% Esteàric 2.0% Araquídic 2.5% Palmitoleic 2.0% Oleic 60.0% Linoleic 12.0%
Usos L'oli d'açaí s'utilitza àmpliament tant a nivell culinari com cosmètic.
A nivel culinari s'utilitza sovint per condimentar amanides i produir begudes.
El seu ús cosmètic s'utilitza per a la producció de cremes capil·lars, amb l'objectiu d'enfortir el cuir cabellut, reparar pèls trencadissos i retornar la brillantor. També s'utilitza en cremes facials anti-arrugues i anti-envelliment.
Referències
Vegeu també ''Euterpe oleracea
Açaí