Czasem użytkownicy mają problem z działaniem systemów i aplikacji. Mogą zapomnieć hasła, potrzebować poszerzenia zakresu obowiązków lub pomocy w przygotowaniu systemu do swoich potrzeb. Wsparcie użytkownika zapewnia możliwość zmienienia danych na temat użytkownika wewnątrz systemów, zresetowania hasła bądź przywrócenie ustawień wyjściowych w celu rozwiązania problemów użytkowników.
Dezaktywacja:
Użytkownik jest jednostką o skończonej żywotności, której relacja z systemami i aplikacjami nie trwa zbyt długo. Gdy użytkownicy opuszczają organizację – z powodu zmiany pracy, rezygnacji, przejścia na emeryturę, zakończenia umowy itp. ich dostęp do systemów powinien zostać dezaktywowany.
Termin „cykl życia” w kontekście użytkownika nie oznacza, że dezaktywowani użytkownicy nie będą mogli zostać aktywowani ponownie.